Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Speel- en springhappening in Grimbergen

Grimbergen - Vanuit het Huis van het Kind zet Grimbergen in op een gezins- en opvoedings- ondersteunende werking. Tijdens de week van de opvoeding verwent de spelotheek op woensdag 22 mei de kinderen van 3 tot 12 jaar met een speel- en springhappening. En op maandag 3 juni organiseert de Grimbergse opvoedingswinkel een infoavond over het thema ‘Bouwen aan zelfvertrouwen van je kind’.
 
Welkom 22 mei
Op woensdagnamiddag 22 mei van 14 tot 17 uur kunnen de kinderen van 3 tot 12 jaar onder de begeleiding van een ouder, grootouder of andere volwassene zich uitleven in het Vandernootpark. Er is een leuk aanbod met o.a. een danskoffer, hobbelpaarden, megarun, springslagen, sumoworstelen…
Enthousiaste vrijwilligers van het Huis van het Kind en de Grimbergse jeugddienst zorgen voor een vlot verloop van de namiddag, want ’Opvoeden, dat doen we samen’.

’Opvoeden, dat doen we samen’

“Ken je de mogelijkheden van het Grimbergse Huis van het Kind? Het Huis is er voor iedereen die met opvoeden en opgroeien te maken heeft. Grimbergen werkt met vele partners samen om voor elk gezin te kunnen zorgen voor informatie en gepaste ondersteuning”, vertelt schepen voor welzijn Anne Laure Mouligneaux.
Zo ben je als inwoner van Grimbergen welkom bij:

  • Spelotheek De Puzzel, waar je mooi en leerrijk speelgoed kan lenen.
  • Het Babbelbad, biedt momenten om je kind op een speelse wijze te laten oefenen met de Nederlandse taal. Dit gebeurt in samenspraak met de school.
  • Consultatie Kind en Gezin, voor de opvolging van je baby of peuter.
  • De opvoedingswinkel, wil samen met jou een antwoord of juiste info zoeken voor jouw vraag over de opvoeding van kinderen en jongeren of je de weg wijzen naar de gepaste dienst die je kan verder helpen.


 
Onze spelotheek De Puzzel heeft een ruim aanbod aan fijne, leerrijke, originele spelletjes en heeft ook grote stukken speelgoed zoals verkleedkoffer, glijbaan of speelhuis. Je kan een spel komen kiezen en ontlenen tijdens de openingsuren. De catalogus vind je ook op de website www.grimbergen-huisvanhetkind.be
Het Babbelbad tracht anderstalige kindjes op een speelse manier aan te sporen om het Nederlands te oefenen. Met knutselwerkjes, liedjes…. over allerlei thema’s helpen de vrijwilligers hen hun woordenschat te verrijken. Inschrijven kan via de school.
Bij Kind en Gezin kan je vrijdagvoormiddag tussen 9.30 en 11.30 uur terecht voor een consultatie met je baby of peuter. Je kan langskomen om te meten, te wegen, een vraag te stellen over je baby/peuter.
 
De opvoedingswinkel biedt een luisterend oor en zoekt samen mee naar mogelijke antwoorden op opvoedingsvragen. De pedagogisch opgeleide medewerkers staan klaar om je te ondersteunen. De dienstverlening is snel, gratis en anoniem. De opvoedingswinkel vind je in het Huis van het Kind en is open woensdag 9.30 – 12 uur. Buiten de openingsuren kan een afspraak maken: 0499 88 69 05 of opvoedingswinkel@ocmw-grimbergen.be
 
Infoavond Bouwen aan zelfvertrouwen van je kind
Voor de week van de opvoeding organiseert het Huis van het Kind samen met opvoedingswinkel Grimbergen een interactieve infoavond. Wat kinderen als basis nodig hebben om iets te bereiken, is in de eerste plaats vertrouwen in zichzelf. Als ouder, grootouder, leerkracht of kindbegeleider kan je hier veel aan bijdragen. Hoe pak je dat aan? Welke opvoedingsstijl geeft kinderen de meeste ondersteuning? Wat heeft een kind nodig? Spreker: Bart Moens van het VCOK
Maandag 3 juni 2019 van 19.30 – 22 uur in Grimbergen: gemeentehuis, Prinsenstraat 3
 
Meer info: Huis van het Kind: Verbeytstraat 3, 1853 Grimbergen
Het Huis van het Kind heeft ook een dynamische website www.grimbergen-huisvanhetkind.be
De website wil je snel op weg zetten zodat je vlot de activiteiten en algemene diensten kunt consulteren.
 
 
Chris Selleslagh
Burgemeester
chris.selleslagh@grimbergen.be – 02 260 12 00 - 0475 70 43 03
 
Anne Laure Mouligneaux
Schepen voor welzijn, digitalisering en communicatie
anne-laure.mouligneaux.be – 0497 47 16 08