Coronavirus

Maatregelen in Grimbergen n.a.v. coronavirus

Klik HIER om deze maatregelen te bekijken.

Gemeentediensten op afspraak

Door de coronamaatregelen werken de gemeentediensten uitsluitend op afspraak: tel. 02 260 12 11
Meer info: klik hier

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Skatepark Strombeek gesloten tot en met 13 december 2020

10 november 2020 – Grimbergen – Het skatepark aan de Piereman veroorzaakt hinder en de coronamaatregelen worden er niet gerespecteerd. Om die reden heeft het schepencollege beslist om het skatepark, het basketterrein en de voetbalkooi af te sluiten van 10 november tot en met 13 december 2020.
 
“We hebben jammer genoeg moeten vaststellen dat er regelmatig veel te veel jongeren aanwezig zijn op het skateterrein van de Piereman. Niet alleen is het daar vaak te druk, de aanwezigen houden zich ook absoluut niet aan de opgelegde coronamaatregelen”, aldus burgemeester Chris Selleslagh.
 
De politie voerde ook dit weekend interventies uit en moest vaststellen dat het merendeel van de aanwezigen geen afstand hield van mekaar, met grote groepen samenzat en geen mondmasker droeg. Om de gezondheid van iedereen te vrijwaren, werd het skatepark dit weekend ontruimd.
 
Het schepencollege heeft beslist om het skatepark, het basketterrein en de voetbalkooi volledig af te sluiten vanaf 10 november tot en met 13 december 2020. “We vinden het jammer dat we deze beslissing hebben moeten nemen, want we gunnen onze jongeren de kans om zich in de buitenlucht uit te leven. Maar onder deze omstandigheden was het onverantwoord om niet in te grijpen”, aldus Tom Gaudaen (schepen jeugdbeleid).
 
De politie zal regelmatig controleren of iemand zich op de site bevindt en verbaliseren indien nodig.