Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Skatepark Strombeek-Bever is klaar


Het nieuwe skatepark in Strombeek-Bever is klaar. Skaters kunnen zich vanaf nu uitleven op de nieuwe constructie achter het Pierebad.
 
Grimbergen – Het gloednieuwe betonnen skatepark op de Piereman-site, achter het Pierebad is klaar.
 
Tom Gaudaen, schepen van jeugd: “Op zondag 8 september organiseren we een officiële opening met een skatehappening. Naast een officieel gedeelte worden er die dag ook initiaties gegeven, is er een skatewedstrijd en er is muziek. Tot dan mogen skaters tijdens de zomervakantie natuurlijk ook al het skatepark uittesten. Het skatepark mag tussen 8 en 22 uur gebruikt worden met skateboards, inline skates, steps en BMX’en zonder pegs.”
 
“Tegen de herfst zou ook de nieuwe verlichting geïnstalleerd en operationeel moeten zijn. Er wordt hiervoor nog LED-verlichting geplaatst die om 22 uur automatisch dimt. Ook aan netheid en veiligheid is er gedacht. Er komen voldoende vuilnisbakken in de omgeving en camera’s om misbruik tegen te gaan.”, gaat Tom Gaudaen verder.
 
Er is een actieve skategemeenschap binnen de Grimbergse jeugd en zij weken tot nu vaak uit naar omliggende gemeenten omdat het verouderde park in de Oyenbrugstraat niet meer voldeed. In overleg met hen werden de plannen voor het nieuwe terrein getekend. Het nieuwe skatepark is een stuk groter dan dat aan het JOC.
 
De keuze voor Strombeek-Bever kwam er om verschillende redenen. Er zijn op de site al heel wat sportfaciliteiten, de locatie is gemakkelijk bereikbaar en er is sociale controle. Er is in Strombeek-Bever ook meer ruimte nodig voor jongeren.
 
De plannen voor een betonnen monolithisch skatepark werden getekend door Olivier construct nv die een verbintenis heeft afgesloten met de firma Concrete Dreams voor het ontwerp en de constructie van het nieuwe skatepark. De gemeente organiseerde hiervoor een ontwerpwedstrijd. Het budget voor het nieuwe skatepark bedraagt 150.000 euro. De gemeente ontvangt ook een subsidie van 15.000 euro van de provincie Vlaams-Brabant.
 
Chris Selleslagh
chris.selleslagh@grimbergen.be – 02 260 12 00 - 0475 70 43 03
Burgemeester
Politie, brandweer, burgerlijke stand, infrastructuur, openbare werken en werken in eigen beheer
 
Tom Gaudaen
tom.gaudaen@grimbergen.be – 0477 22 03 17
Schepen van jeugd, sport en internationale betrekkingen