De gemeentelijke diensten zijn gesloten op 
 
maandag 22 april (Paasmaandag)
woensdag 1 mei (Dag van de Arbeid)


--------------------------------------------------------------------------------------------------

Bezoek ook de gemeentelijke facebookpagina.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Meer informatie over de sluitingsdagen van de gemeentelijke diensten vindt u HIER.

De sluitingsdagen van het zwembad Pierebad kan u HIER raadplegen.

De sluitingsdagen van de bibliotheek kan u HIER raadplegen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Al ingeschreven op BE-Alert? Klik HIER voor meer informatie.

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Bus naar informatieavond brug Humbeek

Het gemeentebestuur van Grimbergen organiseert samen met De Vlaamse Waterweg een informatieavond over de brug van Humbeek. Voor inwoners die aan de oostkant van het kanaal wonen voorziet de gemeente een bus.
 
Op donderdag 17 januari is een vrachtschip tegen de brug over het kanaal in Humbeek gevaren. De schade is groot en de herstellingswerken zullen maanden duren. Voor bewoners, handelaars, scholen en firma’s in de directe omgeving is de impact groot.
 
Op woensdag 23 januari organiseert het gemeentebestuur van Grimbergen samen met De Vlaamse Waterweg een informatieavond. Tijdens die informatieavond wordt meer uitleg gegeven over het verloop van de herstellingswerken en over de voorzieningen die getroffen worden voor de mobiliteit.
 
Voor inwoners van de wijk gelegen aan de Oostkant van het kanaal voorziet de gemeente een bus. Die vertrekt om 17 uur aan het grasveld bij de brug (kant Oostvaartdijk) en rijdt naar de Mozaïek. Na afloop van de vergadering (omstreeks 20 uur) vertrekt de bus opnieuw naar de Oostvaartdijk.
 
De extra busrit wordt ingelegd om aan de vele vragen van de inwoners tegemoet te komen. Helaas was het praktisch niet meer mogelijk om alle inwoners van de Oostvaartdijk hierover via een bijkomende bewonersbrief te informeren. De gemeente stuurt haar communicatie via de pers, de website, affiches en berichten op de sociale media en roept inwoners, handelaars en scholen op om hun buren en andere inwoners te informeren.
 
De werken voor het verwijderen van het brugdek in Humbeek-Sas zijn vanmiddag, sneller dan verwacht, afgerond.  De scheepvaart is omstreeks 12.30 uur terug vrijgegeven.  De Vlaamse Waterweg nv bekijkt nu verder de planning voor de globale herstelling van de brug en voor het inleggen van een veerdienst.  Deze laatste zal in functie van de nodige ingrepen op het terrein eind deze week of uiterlijk begin volgende week kunnen worden opgestart.
 
Informatieavond
Woensdag 23 januari om 18.30 uur
Gemeentelijke basisschool Mozaïek - Nachtegaallaan 5 - 1851 Grimbergen (Humbeek)


 
Chris Selleslagh
Burgemeester
chris.selleslagh@grimbergen.be – 02 260 12 00 - 0475 70 43 03
 
Philip Roosen
Eerste schepen en schepen voor mobiliteit
philip.roosen@grimbergen.be – 0495 52 42 21