Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

17 september - Infoavond Vlaams huurdecreet

Vlaanderen heeft sinds 1 januari 2019 een eigen Vlaams Woninghuurdecreet. Daarom organiseert de gemeente Grimbergen in samenwerking met de gemeente Zemst en de Interlokale vereniging ‘Regionaal Woonbeleid Noord’ een infosessie.
 
Grimbergen - Wat zijn de belangrijkste wijzigingen voor huurder en verhuurder? Tijdens de infosessie komt u meer te weten komen over de verhoging van de huurwaarborg, de huurwaarborglening, de opzegging van overeenkomst van korte duur door de huurder, de beëindiging van overeenkomst na overlijden van de huurder, welke info de verhuurder mag opvragen bij de huurder, de specifieke regelgeving voor huisvesting van studenten, de codificatie en de uitbreiding voor medehuur tussen echtgenoten en wettelijk en feitelijk samenwonenden en de verplichte verzekering voor de huurder tegen brand- en waterschade. Verder zal er ook meer uitleg gegeven worden over de kwaliteitsvereisten voor huurwoningen en de mogelijkheid om private huurwoningen sociaal te verhuren.
 
Inschrijven is niet nodig. Iedereen is welkom op dinsdag 17 september om 19 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Grimbergen. Hier zal eerst een algemene inleiding gegeven worden die van toepassing is voor de huurder en de verhuurder. Daarna zullen de huurders en verhuurders apart meer informatie krijgen die voor hen van toepassing is. Nadien is er tijd om persoonlijk vragen te stellen.
 
Chris Selleslagh
chris.selleslagh@grimbergen.be – 02 260 12 00 - 0475 70 43 03
Burgemeester
Politie, brandweer, burgerlijke stand, infrastructuur, openbare werken en werken in eigen beheer
 
Bart Laeremans
bart.laeremans@grimbergen.be – 0476 46 98 85
Schepen van omgeving, wonen, ruimtelijke ordening, integratie en Vlaams karakter