De gemeentelijke diensten zijn gesloten op

vrijdag 1 november
maandag 11 november

Het woonloket is tot 20 oktober gesloten.

Pierebad gesloten van 1 tot 11 november wegens jaarlijks onderhoud.


---------------------------------------------------------------------------------------------------
Meer informatie over de sluitingsdagen van de gemeentelijke diensten vindt u HIER.

De sluitingsdagen van het zwembad Pierebad kan u HIER raadplegen.

De sluitingsdagen van de bibliotheek kan u HIER raadplegen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Al ingeschreven op BE-Alert? Klik HIER voor meer informatie.

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Werken Brusselsesteenweg en Wolvertemsesteenweg - Informatieavonden

Werken aan de Brusselsesteenweg (N202) en Wolvertemsesteenweg (N211)

De werken aan de Brusselsteenweg (N202) en de Wolvertemsesteenweg (N211) worden uitgevoerd door het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant.

Meer informatie over de werken kunt u vinden op hun website: http://wegenenverkeer.be/brusselsesteenweg-wolvertemsesteenweg-grimbergen. U kunt via deze link ook inschrijven op hun digitale nieuwsbrief. Zo wordt u via e-mail op de hoogte gehouden van de voortgang van de werken.

Informatieavond 15 maart 2016

Op 16 maart 2016 organiseerde Wegen en Verkeer samen met het studiebureau en de gemeente Grimbergen een infoavond voor de omwonenden. De presentatie van de infoavond kunt u downloaden via de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Ingrijpende werken in Grimbergen (vanaf 13 april) - een rijhelft Brusselsesteenweg (N202) afgesloten

Op 13 april* starten grote werken op de Brusselsesteenweg (N202) in Grimbergen. De werken maken deel uit van een groot project waarbij niet alleen de Brusselsesteenweg wordt vernieuwd tussen het kruispunt van de Wolvertemsesteenweg en het kruispunt van de Spaanse Lindebaan, maar ook een stuk van de Wolvertemsesteenweg van ongeveer 350 meter lang, onder- en bovengronds helemaal wordt heraangelegd. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) legt nieuwe riolering aan, vernieuwt twee duikers en maakt de twee wegen veiliger. In een eerste fase (vanaf 13 april*) zullen de nutsmaatschappijen voorbereidende werken uitvoeren. Tijdens die werken zal de Brusselsesteenweg afgesloten worden in de rijrichting van Beigem: het verkeer kan dan wel nog altijd in de richting van de Brusselse ring rijden. De eigenlijke herinrichting door Wegen en Verkeer start begin 2016. De Brusselsesteenweg wordt dan in een eerste periode afgesloten in de beide rijrichtingen. De werken zullen volgens de huidige planning in het najaar van 2018 in hun geheel beëindigd zijn.
Gefaseerde uitvoering

Om de hinder tijdens de werken zo lokaal mogelijk te houden, worden de herinrichtingswerken (vanaf begin 2016) gefaseerd (in deelzones) uitgevoerd. Op dit moment werkt de aannemer de detailplanning van de deelzones uit die in de volgende communicatie wordt mee opgenomen. Zodra Wegen en Verkeer over een meer gedetailleerde planning beschikt, zal het die communiceren. Hoe dan ook staat het vast dat de werken in onderstaande volgorde uitgevoerd zullen worden:
 
Van 13 april* tot najaar 2016: voorbereidende werken nutsmaatschappijen  
Voor de eigenlijke wegeniswerken van start gaan, verplaatsen en vernieuwen de nutsmaatschappijen hun leidingen in de Brusselsesteenweg en de Wolvertemsesteenweg. In deze fase wordt de Brusselsesteenweg enkel in de rijrichting van Beigem afgesloten. Het verkeer in de rijrichting van de Brusselse ring kan gebruik blijven maken van de Brusselsesteenweg.

Klik HIER voor de volledige persmededeling van Wegen en Verkeer
Klik HIER voor PLAN 1
Klik HIER voor PLAN 2

*startdatum nog voor wijziging vatbaar

Informatieavond 30 maart 2015 (handelaars)

Presentatie (Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant)

Informatieavond 23 maart 2015

Presentatie 1 (Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant)
Presentatie 2 (SWBO)

Presentatie 3 (Eandis)