Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Nieuws

Logistieke ondersteuning voor verenigingen

In kader van Fairtrade neemt de gemeente heel wat initiatieven, ook ten voordele van verenigingen!

Zo kan een vereniging vanaf nu gratis tassen, glazen, lepeltjes, vorken, messen, borden, percolators, melkkannen, enzovoort uitlenen als ze een receptie of etentje organiseren. Fairtrade suikertjes en chocolaatjes worden gratis ter beschikking gesteld door Oxfam-Wereldwinkel Strombeek indien u de keukenmaterialen ontleent!

Op onze gemeentelijke website www.grimbergen.be kunt u in het digitaal e-loket het formulier invullen. Of u kunt het aanvragen bij de dienst logistiek van de gemeente op het nummer 02/260.12.49.

Wij vertrouwen erop dat dit een steun in de rug kan zijn van het hele fairtradeverhaal en dat u als vereniging dan ook andere fairtradeproducten, zoals bijvoorbeeld fairtradekoffie, zal aanbieden op uw festiviteit. Voor het aankopen van deze fairtradeproducten kan u, indien u dat wenst, ondermeer terecht in de Oxfam-Wereldwinkel Strombeek, de Villegasstraat 12, 1853 Grimbergen, 0473/96.04.51. Bij Oxfam krijgt een vereniging 5 procent korting op de winkelprijs. Bovendien kunnen niet-verbruikte producten aan hen teruggegeven worden aangezien de facturatie achteraf gebeurt.

Naast de gemeentelijke keukenmaterialen kan een vereniging uiteraard ook altijd feestmaterialen blijven lenen voor uw evenement. Nieuw is dat een vereniging daarenboven ook gratis een fairtradebanner kan reserveren bij de gemeentewinkel door een mailtje te sturen naar eco@grimbergen.be of langs te gaan of te bellen naar de gemeentewinkel (Prinsenstraat 22, 1850 Grimbergen, 02/260.12.97). Met deze fairtradebanner geeft u aan dat u onder andere fairtradeproducten gebruikt en steunt u het fairtradeverhaal.

Indien u nog meer uw engagement wilt uitspreken kunt u als vereniging ook een intentieverklaring tekenen die u kunt aanvragen bij Lieve De Decker, lieve.dedecker@grimbergen.be, tel.: 02/260.12.98.