De gemeentelijke diensten zijn gesloten op

dinsdag 24 december (namiddag)
woensdag 25 december
donderdag 26 december
dinsdag 31 december (namiddag)
woensdag 1 januari
vrijdag 3 januari (vanaf 11 uur)---------------------------------------------------------------------------------------------------
Meer informatie over de sluitingsdagen van de gemeentelijke diensten vindt u HIER.

De sluitingsdagen van het zwembad Pierebad kan u HIER raadplegen.

De sluitingsdagen van de bibliotheek kan u HIER raadplegen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Volg gemeente Grimbergen op Facebook

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Milieunieuws

Workshop 'Koken zonder restjes' - 12 december 2019

In deze workshop leer je hoe je kan koken met al het eten dat je in huis haalt. Het loof van wortels of radijzen bijvoorbeeld zijn ook eetbaar en best lekker. De Vlaco-lesgever maakt een viertal gerechtjes onder de noemer 'Koken zonder restjes'. Kom ontdekken en proeven hoe de lesgever schil, vocht en loof verwerkt in lekkere gerechtjes en laat je inspireren om thuis zelf aan de slag te gaan. Je krijgt ook tips mee voor aankopen en bewaren van voeding en hoe je de vervaldata best interpreteert.

De workshop gaat door op donderdag 12 december 2019 van 19u30 tot 21u in het Cultuurcentrum Strombeek.

Hoe inschrijven?

De inschrijving is gratis. Het aantal deelnemers is beperkt. Inschrijven is verplicht en kan via www.intradura.be of 02 334 17 55.

De les wordt georganiseerd in samenwerking met Intradura en Vlaco.

Provinciale groepsaankopen helpen energie besparen

Onze woningen kunnen heel wat energiezuiniger. Met de provinciale groepsaankopen geven de provincie Vlaams-Brabant, IGO, Pajopower, 3WPlus, de Kringwinkel Hageland en de gemeenten je graag een duwtje in de rug. Al zo'n 1250 gezinnen voerden energetische renovaties uit via deze groepsaankopen. Je kan als inwoner van Vlaams-Brabant intekenen op een groepsaanbod voor zonnepanelen, dak- of muurisolatie, isolerende ramen, warmtepompen of warmtepompboiler. Grijp dus de kans om je woning nog beter te isoleren en je wooncomfort te laten stijgen.

Wat maakt de provinciale groepsaankoop zo uniek?

3Wplus en het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen selecteerden voor onze gemeente enkele lokale aannemers en installateurs. Een kwalitatieve uitvoering, een correcte prijs en een stipte opvolging staan centraal. Kiezen voor de provinciale groepsaankoop is drie keer winnen. Niet alleen stoot je minder CO2 uit en bespaar je op je energiefactuur, je helpt ook onze lokale economie bloeien.

Interesse?
Ben je overtuigd van onze groepsaankopen? Schrijf je dan snel in en maak vrijblijvend een afspraak. De aannemer komt langs, verzamelt de nodige gegevens en maakt een individuele offerte op maat.

Meer info en intekenen: www.vlaamsbrabant.be/groepsaankopen.

Verbouwplannen? Vraag dan nu uw warmtescan aan!

Hebt u plannen om uw woning te verbouwen tot een beter geisoleerde, energie-efficiënte woning? Maar weet je niet hoe hieraan te beginnen? Vraag dan nu uw warmtescan aan!!

Hoe verloopt het?
Tijdens een rondgang doorheen uw woning wordt met een warmtecamera de temperatuur in uw woning gemeten om zo warmteverliezen in kaart te brengen. Via de infraroodfoto's krijgt u nuttige informatie over de energetische kwaliteit van uw woning en weet u waar eventuele aanpassingen noodzakelijk zijn om warmteverliezen te beperken. De warmtescan wordt uitgevoerd door een vrijwilliger die een opleiding heeft gevolgd voor het hanteren van een warmtebeeldcamera. Achteraf ontvangt u een rapport met een overzicht van enkele mogelijke energiebesparende maatregelen.

Hebt u achteraf nog vragen over hoe u deze maatregelen het best uitvoert (bv. hoe kan ik correct mijn dak isoleren, ....) of wenst u nog bijkomend advies, dan kan u nadien terecht bij het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen voor een gratis duurzaam bouwadvies of kan u eens langsgaan bij de Kyotomobiel van 3Wplus.

Bereid u voor
Laat u uw huis doorlichten? Dan vragen we u om voorafgaand enkele kleine gegevens te registreren omtrent uw energieverbruik (o.m. koelkast, diepvries, boiler, andere installaties, ...). Daartoe stellen we een energiemeter ter beschikking. Daarnaast vragen we ook de gegevens van het energieverbruik (elektriciteit, gas, ...) van de laatste jaren klaar te leggen. Voor of na de rondgang bespreekt u deze verbruiksgegevens met de vrijwilliger.

Kostprijs?
Voor het uitvoeren van de warmtescan en het bijhorend energierapport wordt per wooneenheid een retributie gevestigd van €20. De retributie is verschuldigd één jaar na datum van de warmtescan indien er binnen dit jaar geen enkele maatregel uit het bijhorende energierapport werd uitgevoerd.

Interesse?
Voor meer informatie kan u contact opnemen met de dienst Leefmilieu en Ruimtelijke Ordening (02 260 13 33, jessika.doms@grimbergen.be).

Inschrijven kan via het e-loket > leefmilieu > aanvraag warmtescan.