Coronavirus

Maatregelen in Grimbergen n.a.v. coronavirus

Naar aanleiding van het coronavirus gelden in Grimbergen een aantal maatregelen.

Klik HIER om deze maatregelen te bekijken.

Grimbergen Helpt

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Milieunieuws

Mobiel Energiehuis komt naar Grimbergen!

Sinds 2016 komt de Kyotomobiel jaarlijks naar Grimbergen. Vanaf dit jaar komt hij terug in een nieuw jasje en onder een nieuwe naam: het Mobiel Energiehuis. Er werd gekozen voor een naam die de lading beter dekt. Aan het concept verandert niet zo veel. Alle inwoners kunnen nog altijd gratis in het energieloket terecht met al hun vragen over duurzaam wonen, bouwen en verbouwen, al zal het fysieke loket er enkel nog in de zomerperiode staan.Het Mobiel Energiehuis van 3Wplus zal van 15 tot 26 juni stand houden aan de parking van sporthal Singel in Strombeek-Bever. Je kan het vrij bezoeken op volgende momenten:
- woensdag van 12u30 tot 15u30;
- donderdag van 16u tot 19u;
- vrijdag van 12u30 tot 15u30.

Verder kunnen inwoners van Grimbergen voor 50 euro een energieaudit aanvragen, met de optie om in de winter ook een warmtescan te laten uitvoeren. Voor personen die tot de beschermde doelgroep behoren, kost dit 25 euro. Bij een energieaudit onderzoekt een energiedeskundige de hele woning om na te gaan waar het energiezuiniger kan. Deze grondige screening van de woning resulteert in een vlot leesbaar rapport met een overzicht en stappenplan van mogelijk te nemen maatregelen, de te verwachten kostprijs ervan en de terugverdientijd.

Voor wie concrete plannen heeft om energierenovaties uit te voeren door te BENOveren ('beter renoveren'), is er het BENOvatietraject. Hierbij biedt de BENOvatiecoach verdere begeleiding bij de renovatie, onder meer door het zoeken van aannemers, het aanvragen en vergelijken van offertes, het aanvragen van premies, .... De prijs van dit traject zit vervat in de prijs van de energieaudit.

Indien je momenteel vragen hebt, een audit wenst of begeleiding wil bij je renovatie hoef je niet te wachten, maar kan je ook nu al onze hulp inschakelen. Voor meer info kan je zowel via mail als telefonisch terecht bij Eline De Vos via eline.devos@3wplus.be of 0491 61 43 51.

ZWERFVUILACTIE EN BEDANKINGSRECEPTIE VAN 28 MAART GEANNULEERD WEGENS UITBRAAK COVID-19

Naar aanleiding van de recente richtlijnen in de strijd tegen het Corona/Covid 19-virus wordt de zwerfvuilactie en bedankingsreceptie van 28 maart geannuleerd en verplaatst naar zaterdag 19 september - World Cleanup Day.

Leve de tuin - verruil het grijs in je tuin voor groen en blauw

In de periode maart-april 2020 vindt er in een buurgemeente van jouw gemeente een infosessie 'Verruil het grijs in je tuin voor groen en blauw' plaats (zie uitnodiging hieronder).
De infosessies staan online:Werken in het Lintbos


Volgende werkzaamheden worden verricht in het Lintbos, klik hier