De gemeentelijke diensten zijn gesloten op

vrijdag 1 november
maandag 11 november

Het woonloket is tot 20 oktober gesloten.

Pierebad gesloten van 1 tot 11 november wegens jaarlijks onderhoud.


---------------------------------------------------------------------------------------------------
Meer informatie over de sluitingsdagen van de gemeentelijke diensten vindt u HIER.

De sluitingsdagen van het zwembad Pierebad kan u HIER raadplegen.

De sluitingsdagen van de bibliotheek kan u HIER raadplegen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Al ingeschreven op BE-Alert? Klik HIER voor meer informatie.

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Saalfelden

Alles begon in 1966 in het Gasthof Gerlingerwirt in Gerling een gehucht van Saalfelden. Toen werden de eerste duurzame vriendschapsbanden gesmeed. Dit zou later bekrachtigd worden met een officiële verbroedering tussen de twee gemeenten in 1998.
De fundamenten van deze verbroedering zijn gebaseerd op stevige vriendschapsbanden tussen verenigingen en particulieren. De overeenkomst bestond erin om tenminste één keer per jaar officieel contacten uit te wisselen, om beurten in Grimbergen en Saalfelden
Saalfelden am Steinerer Meer vaak ook gewoon kortweg Saalfelden genoemd, is een gemeente in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg, en maakt deel uit van het district Zell am See. Saalfelden telt 15661 inwoners.

Saalfelden mag met recht een kleine Alpenstad genoemd worden. Er is een groot aanbod van winkels en jaarlijks worden hier talloze congressen georganiseerd. Wie van een levendige bestemming houdt waar altijd wat te doen is, zal zich hier volkomen thuis voelen. Ondanks het levendige karakter heeft het dorp zijn sfeervolle uitstraling nooit verloren. De authentieke bebouwing geeft Saalfelden de glans die het verdient.
Gebouwen die je in Saalfelden niet mag missen zijn de parochiekerk en de kluizenaarswoning. De parochiekerk is terug te leiden naar de Beierse kolonisatie en een van de oudste van het Salzburgerland. De kluizenaarswoning is in Saalfelden en ver daarbuiten een begrip. In de grot boven kasteel Lichtenberg is een kluizenaarswoning die nog altijd bewoond wordt. Uniek aangezien dit begin van de 19e eeuw verboden werd. In Saalfelden houdt deze traditie echter nog altijd stand.