Coronavirus

Maatregelen in Grimbergen n.a.v. coronavirus

Klik HIER om deze maatregelen te bekijken.

Gemeentediensten op afspraak

Door de coronamaatregelen werken de gemeentediensten uitsluitend op afspraak: tel. 02 260 12 11
Meer info: klik hier

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Nederlands oefenen

Schrijfwedstrijd - 50 jaar migratie


Waar ben je geboren? Hoe voelde jij je toen je aankwam in een ander land?

Wat was moeilijk toen je jouw land verliet?

Wat is “gelukkig zijn” voor jou?

Wat vind je het leukst aan de plaats waar je geboren bent? Wat mis je aan België als je in het buitenland bent?

Zou je ooit nog willen verhuizen?

Download HIER de verhalenbundel.

Inwoners vertellen hun migratieverhaal

Rondreizende display met interviews houdt halt in Grimbergen
 
Grimbergen nam samen met Kampenhout, Vilvoorde en Zemst deel aan een project van de middenveldorganisatie WOHO. In het kader van 50 jaar migratie interviewden zij inwoners van vreemde origine en peilden naar hun ervaringen hier in België. Een compilatie van die interviews is nu te bekijken op een rondreizende display.
 
2014 stond in het teken van 50 jaar migratie. Het gemeentebestuur van Grimbergen organiseerde in dat kader ook enkele activiteiten. Zo werkte de Grimbergse integratiedienst mee aan het project van de organisatie WOHO.
 
WOHO kwam met een retro Volkswagenbusje naar een aantal evenementen in de verschillende gemeenten. Zo waren zij ook aanwezig op Strombeek feest in juni vorig jaar. Aan voorbijgangers van vreemde origine vroegen ze om even plaats te nemen in het busje en op basis van vijf eenvoudige vragen wat over zichzelf en hun dagelijkse leven in hun nieuwe thuisland te vertellen.
 
Dit resulteerde in een reeks boeiende interviews. WOHO pikte de mooiste momenten uit deze interviews en monteerde ze tot een compilatie van een klein kwartier. Die compilatie kunnen geïnteresseerden nu bekijken op een rondreizende display.
 
De display staat sinds kort opgesteld in het gemeentehuis van Grimbergen en reist vervolgens door naar de andere deelnemende gemeenten. Binnenkort komt de display ook naar Strombeek-Bever. Dit project werd gefinancierd door de provincie Vlaams-Brabant.
 
Het gemeentebestuur van Grimbergen organiseerde daarnaast ook nog een schrijfwedstrijd "Schrijf je migratieverhaal". Elf Grimbergenaren van vreemde origine namen hieraan deel. Hun verhalen kan u lezen in de verhalenbundel die verkrijgbaar is in het gemeentehuis en op de gemeentelijke website. Dat project kwam tot stand via subsidiëring van de Vlaamse Overheid.